Sover låsesmede egentlig?

LåsesmedAt være låsesmed kræver sin mand eller kvinde, for de fleste låsesmede stiller sig nemlig til rådighed i alle døgnets 24 timer for at primært at kunne lukke folk ind der har glemt eller fået stjålet deres nøgler.

Dette var også gældende da jeg en lørdag aften var kommet hjem sent klokken halv seks om morgen til min lille to værelses lejelighed på amager, og pludselig opdagede mens jeg stod foran min hovedindgang at jeg ikke havde mine nøgler på mig, og efter at havde dobbelt og tre dobbelttjekket om jeg nu ikke alligevel havde mine nøgler på mig, besluttede jeg mig sørgmodigt for at ringe til min lokale låsesmed på amager. Jeg havde nemlig indset at det nok var nødvendigt at ringe til min låsesmed og betale denne de penge han nu krævede for hans service, hvis jeg da ellers ikke ville sove resten af aftenen ude i en park, togstation og hvor man ellers kan finde på at sove når man ikke lige har en lejelighed at komme hjem til.

En irriteret nabo

Efter at jeg havde ringet låsesmeden op, fortalte han mig at han faktisk lige var blevet færdig hos en anden kunde i amager, og derfor ville være ved min adresse om små 10 minutter, hvilket ærligt talt var noget af et held, eftersom det var en meget kold nat at tilbringe sine nattetimer på.  Efter låsesmeden ankom til min adresse, fortalte han mig at han ikke kunne låse min hovedindgangsdør op, da det jo var et lejelighedskompleks hvor der også boede andre mennesker, og bad mig derfor om at ringe på en nabos dør, for at spørge vedkomne om at denne ikke kunne lukke os ind.

Jeg ringede derfor på min underbos dør, eftersom jeg vidste at det var en børnefamilie der boede der, og derfor ville der være gode chancer for at de var hjemme, modsat fx min overbo der var en ung universitetsstuderende i tyverne som sikkert var ude og feste et eller andet sted i byen. Og jeg fik da også ret, da en meget vred stemme fra en kvinde spurgte hvem der ringede på dette tidlige tidspunkt på dagen også på endda på en lørdag, jeg forklarede hende min situation og undskyldte også mange gange, hvorefter hun noget irriteret lukkede hovedindgangsdøren op.

Et vigtigt erhverv

Herefter var det ellers en ferm sag for min låsesmed at låse min dør op, han brugte ikke mere end 5 minutter på at åbne min dør og herefter indsætte en ny lås til min hoveddør. Jeg takkede min låsesmed mange gange for hans arbejde og var ham da også oprigtigt taknemlig for hans service, da jeg ellers skulle begynde at ringe nogle venner op og spørge om jeg ikke kunne sove hos dem, og eftersom min familie boede på Lolland Falster var det derfor helt udelukket at jeg kunne overnatte hos dem.

Efter låsesmeden var taget af sted igen, overvejede jeg meget eftertænksom hvor mange gange i løbet af en nat han tog ud til folk som havde låst sig ude, og om at han overhovedet fik sig en god nattesøvn i løbet af en arbejdsuge. Herefter blev det mig klart hvor hårdt et arbejde det måtte være en låsesmed, og straks blev jeg meget mere taknemlig for at der fandtes folk der kunne udføre dette vigtige erhverv.

 

Skriv et svar