“Min bil skal skrottes” – Sådan forholder du dig

For 14 år siden vedtog det danske folketing en lov omhandlende miljørigtig skrotning af biler og ophugninger. Det gav nye fordele til bilejere. Dem kan du læse meget mere om i denne artikel.

Står du over for at skulle skrotte din bil, men tænker: ”Hvad siger loven egentlig om mig og mine muligheder, når jeg skal skrotte min bil?” Så er det kommet til det rette sted.

I loven står det, at bilejere, der afleverer deres biler til miljøvenlig skrotning, skal gives en skrotpræmie på mellem 1200 og 1500 kr. Ligeledes er miljøkravene om ophugning blevet strammet.

Loven er til for at forøge sikkerheden for, at bilejere, der havde en skrotbil, ville aflevere den, frem for at efterlade den i naturen, fx i grøfter, hvilket desværre hænder af og til. Sådan går loven ind og skåner naturen for skrotbiler, der ellers ville stå og flyde.

Hvis du skal kvalificere dig til at modtage denne skrotpræmie, når du skal skrotte din bil skal…

• Din bil være afmeldt efter 1. juli 2000

• Din bil veje under 3500 kg

• Din bil ikke have plads til over 9 personer (inkl. bilens fører)

Er din bil brændt, skal den stadig afleveres, og det vil faktisk være muligt at få en skrotpræmie. Dog bør du altid kontakte dit forsikringsselskab, såfremt din bil er totalskadet.

Det koster som regel penge at sende sin bil til skrot, men nogle firmaer køber faktisk biler, der ellers skulle have været skrottet, eller skrotter den for dig. Husk, at udgifterne forbundet med at skrotte en bil skal deles af alle der har ejet bilen. Lever din bil op til reglerne om miljøvenlig skrotning, eller sælger du til en forhandler, kan det dog være at du faktisk kan tjene lidt på din ellers udtjente bil.

Skriv et svar