Maling vs. tapet – hvad skal man vælge?

Rigtig mange unge danskere flytter i disse dage tværs over landet for at starte på de uddannelser, der tilbyder vinterstart her i januar, og i den forbindelse er indretning et ord, der er på manges læber i disse dage, for skal man fx vælge at komme maling eller tapet på væggene? Det er blot et af de mange spørgsmål, der bliver stillet i disse dage.

Maling er den såkaldte ”standard-løsning”

Langt de fleste danskere har helt almindelig hvid maling på væggene, og det kan efterhånden godt begynde at virke lidt kedeligt, især i disse tider hvor der helst skal være pangfarver på alt. I dag kan man fx købe alt fra en lilla brødrister til en rød elpisker, så hvorfor ikke putte nogle farver på væggene i stedet for kun at have farver i sine køkkenskabe?

Mange vælger dog den klassiske hvide maling på deres vægge, da alt passer til hvid. Man slipper dermed for at skulle bekymre sig om, hvorvidt den nye sofa, det nye maleri eller spisebordet rent faktisk passer til farven på væggen, og mange vælger derfor den ”sikre” løsning og har hvid maling på væggene.

Tapet er alternativet til almindelig maling

Tapet er et glimrende alternativ til den almindelige maling, hvis man ønsker lidt liv i et rum. Mange vælger fx at sætte tapet på væggene i et enkelt rum, som på den måde skiller sig ud fra de andre rum i boligen. Det er som regel spisestuen, der bliver klistret ind i tapet, men det kan også sagtens være køkkenet, soveværelset eller dagligstuen. Mulighederne er mange, men valget er kun dit.

Det kan være en stor beslutning at vælge mellem maling og tapet, og man kan derfor få udleveret en prøve hos sin forhandler, så man kan prøve at se, hvordan det vil komme til at se ud.

Skriv et svar