Jakkesæt holder traditionerne i hævd

Jakkesæt er en ældgammel beklædningsgenstand, og utallige mænd gennem tiderne har promoveret deres egen persona og professionalisme ved netop at bære et jakkesæt. En gang var det også en måde at adskille handelsdrivende og vigtige persona fra den mere fattige del af befolkningen eller håndværkere.

Dagen i dag er jakkesæt en beklædningsgenstand, som er tilgængelig for langt de fleste lige meget hvilken social klasse man tilhører. Dette skyldes til dels at vores økonomiske situation i Danmark har forbedret sig markant gennem bare de seneste 50 år, men det skyldes også, at industrien har gjort det meget billigere at fremstille både stofferne til jakkesættet og selve processen, hvormed jakkesættet syes.

Forskel på jakkesæt

Dog skal man stadig i dag være opmærksom på, at der er stor forskel på både kvaliteten på stof og på håndarbejdet, når det kommer til jakkesæt. Selv om det er en fordel for mange at priserne nu er så lave, at alle kan have råd til at klæde sig fint, er det ikke alle og enhver, som vil stille sig tilfreds med, at klæderne bliver syet på en fabrik. Dette skyldes blandt andet at stoffet, som bruges på fabrikker oftest er af inferiør kvalitet, hvis man sammenligner det med for eksempel det stof, som bruges af mange skræddere. Samtidig er der også den åbenlyse forskel, at stangtøj, der er syet til at passe så mange mennesker som muligt, næsten aldrig kan passe nogen perfekt. Hvis man er af gennemsnitshøjde og drøjde, vil der være en stor sandsynlighed for at man kan passe de fleste jakkesæt, men da virksomhederne prøver at minimere deres omkostninger sættes målene Jakkesæt altid lidt bredere, så jakkesættet kan passe folk, der også bevæger sig lige uden for gennemsnitsmålene.

Kun én mulighed!

Hvis man vil være sikker på, at ens jakkesæt sidder helt perfekt, er der derfor kun én mulighed, og det er at genoptage de gamle traditioner og gå til den lokale skrædder, når man har brug for at udvide sin garderobe med nye klæder. Kun på denne måde kan man sikre sig den helt rigtige pasform, og selv om udgiften til et skræddersyet jakkesæt næsten altid vil overstige prisen på en stangmodel, vil stoffet ofte holde længere, og prisen kan derfor deles ud på en længere tidsperiode.

Skriv et svar