Hvad er sikkerhedssko?

Sikkerhedssko kan sammenlignes med en arbejdssko, men der er trods alt en afgørende forskel på de to typer fodtøj, nemlig at sikkerhedssko har den væsentlige funktion, at de har en stålkappe på snuden, som gør, at man ikke kommer til skade, hvis man eksempelvis taber tunge eller meget spidse ting ned over sine fødder. Derudover er sålen også lavet på en helt bestemt måde, så der ikke kan gå noget op igennem den, dvs. at man altså heller ikke kan komme til skade, hvis man eksempelvis træder på et søm. Med almindelige arbejdssko ville sømmet i så fald gå direkte op igennem sålen og op i foden, og det er derfor vigtigt, at man bruger sikkerhedssko, hvis man fx arbejder på en byggeplads eller på steder, hvor der er risiko for at komme til skade med sine fødder, enten på den ene eller anden måde.sikkerhedssko
Hvem bruger sikkerhedssko?
Sikkerhedssko bruges i mange forskellige brancher afhængigt af, hvilken type arbejde man udfører. De mest almindelige brancher, der bruger sikkerhedssko, er som nævnt håndværkere og lufthavnspersonale. Til lufthavnspersonalet kan man med fordel vælge at anvende sikkerhedssko, der ikke er produceret ved hjælp af metal, så de ikke går ind og påvirker sikkerheden i lufthavnene. Det duer ikke, at metaldetektoren bipper hver gang, en lufthavnsmedarbejder med sikkerhedssko går igennem.

Hvor kan de købes henne?
Sikkerhedssko kan købes hos mange forskellige forhandlere af professionelt fodtøj, og da der findes mange forskellige kvalitetsniveauer inden for sikkerhedssko, er det vigtigt at gøre det klart, hvad behovet er. Eksempelvis hvis man arbejder i en lufthavn eller blot ønsker, at den pågældende sko ikke vejer så meget.

Nogle firmaer køber selv sikkerhedssko ind til deres medarbejdere, mens man hos andre firmaer selv skal stå for at anskaffe sig et par sikkerhedssko. Skal man det, har man rig mulighed for selv at kunne vælge, hvordan skoen skal se ud, hvad den skal koste samt hvilke funktioner den skal have, men husk igen at det er vigtigt at tage højde for, hvad man rent faktisk skal bruge den til.

Et bud på en producent, der producerer mange forskellige typer sikkerhedssko, er HKSDK, som du formentlig allerede udmærket kender til, hvis du i forvejen arbejder i branchen. De går enormt meget op i kvalitet, funktionalitet og ikke mindst design, og så er alle deres sikkerhedssko 100 % sikre.

Skriv et svar