Myten om fedtsugning for overvægtige

Efterhånden som den kosmetiske kirurgi er blevet mere og mere avanceret, er der nærmest ikke længere den fysiske skavank, som ikke kan ordnes med en tur under kniven. Én af disse skavanker er overvægt, som mange tror kan fjernes med en fedtsugning.

Det er dog ikke tilfældet, for ved en kirurgisk fedtsugning er det sjældent hverken muligt eller forsvarligt at fjerne mere end ca. 4 liter fedt, hvilket betyder, at det på ingen måde kan benyttes som erstatning for et traditionelt og varigt vægttab og desuden heller ikke er et effektivt middel imod svær overvægt.

Derfor anbefales fedtsugning faktisk kun til normalvægtige, der har et ”problemområde”, som de gerne vil have strammet op. Det kunne for eksempel være for brede hofter eller lår, store lægge eller lidt ekstra fedt på maven, som ikke er til at komme af med ved hverken motion eller livsstilsomlægning.

Det er derfor en myte og desværre en generel misforståelse, at fedtsugning er et middel til overvægtige, som ønsker at tabe sig på en hurtig og ”let” facon. Det er en meget udbredt opfattelse, hvilket desværre kan være både farligt og meget uhensigtsmæssigt. Overvægtige, som vælger at få en fedtsugning i håb om, at det vil medføre et stort vægttab, vil nemlig typisk blive meget skuffede, når de indser, at der ved en sådan kun kan fjernes en (forholdsvist) lille mængde af fedt, som i langt de fleste tilfælde af svær overvægt faktisk ikke vil gøre den store forskel.

Derudover er der en del helbredsmæssige risici forbundet med ethvert indgreb, og det gælder naturligvis også fedtsugninger. For overvægtige vil det derfor være langt mere hensigtsmæssigt og desuden også mere effektivt i stedet at forsøge sig med et varigt vægttab ved hjælp af både sund kost og regelmæssig motion. Det vil nemlig i længden give langt det bedste resultat.

Skriv et svar