Få hjælp fra en boligadvokat til at forstå din købsaftale

Med de lave huspriser for tiden er det lige nu et oplagt tidspunkt at købe drømmeboligen på. Til det er det dog en rigtig fornuftig ide at have en boligadvokat med på sagen, især når det kommer til den altafgørende købsaftale. Hvorfor kan du læse meget mere om i denne artikel.

Hvad er en købsaftale?

Først og fremmest er det nærliggende kort at forklare, hvad en købsaftale overhovedet er. Det er i købsaftalen alle væsentlige aftaler omkring boligkøbet foreligger, herunder fakta om boligen, pris, overtagelsesdato, ansvarsfraskrivelser, finansiering osv., hvorfor købsaftalen kaldes for det afgørende dokument i bolighandlen.

Det kan for mange almindelige mennesker, der ikke har forstand på det juridiske aspekt i en købsproces, være svært at gennemskue, om det hele er med i købsaftalen, og derfor kan det være fornuftigt at kontakte en boligadvokat. En boligadvokat kan hurtigt vurdere, om der skal skrives nogle forbehold ind i købsaftalen, hvilket i sidste ende kan være en rigtig stor fordel for køberen, da det kan ende med at spare køberen en masse penge, fx ved opdagelse af fejl og misligholdelse af boligen.

Kan det betale sig at hyre en boligadvokat?

Det kan altid betale sig at hyre en boligadvokat. Naturligvis er der nogle ekstraomkostninger forbundet hermed, men de besparelser boligadvokaten kan spare køber for gør det til en yderst fordelagtig investering. Derudover sikrer en boligadvokat også, at køber er dækket ind økonomisk, hvis noget går galt i købsprocessen. Uden en boligadvokat vil køber i så fald selv være nødt til at dække omkostningerne, hvis man eksempelvis har overset noget væsentligt i forbindelse med kontrakten eller lånoptagningen.

boligadvokat til købsaftale

Skriv et svar