Er der mandagssyge på din arbejdsplads?

Er din virksomhed præget af meget sygefravær, er det måske på tide at kigge indad og analysere på hvorfor og hvornår der er sygefravær for at minimere dit produktionstab og omkostninger.
sygefravær
Undersøgelser viser at håndhygiejne kan være med til at reducere det korte sygefravær. Men hvordan får du implementeret bedre håndhygiejne i virksomheden, uden at følge medarbejderen på toilettet. Ifølge forbruger undersøgelser er renligheden på toilettet væsentligt. Hvis der er rent og lækkert har vi en tendens til at efterlade det i samme stand som da vi kom. Hvis sæben til håndvasken er nem at bruge, dufter godt, har vi en tendens til at bruge den hyppigere. Det skal også være behageligt at tørre hænderne så de bliver helt tørre, og vi undgår at tørre de sidste dråber i bukserne. Det er forholdsvis billige små investeringer og forbedringer til at mindske risikoen for infektions sygdomme som årsag til sygefravær.

Men hovedparten af sygefravær kan ikke forklares medicinsk. Arbejdsmiljø er en anden af de store sygefraværs faktorer. Har du et godt arbejdsmiljø på din arbejdsplads, glæder dine medarbejdere sig til at komme på arbejde mandag morgen, eller føler de ikke noget ansvar for virksomheden eller deres kollegaer ved at blive hjemme en ekstra dag. Er din arbejdsplads tryg ved at have sikkerheden i orden, eller er det evt. en stressfaktor. Har medarbejderne ensidigt arbejde, der ikke appellerer til deres evner. Der er mange steder hvor der kan tages fat når det gælder arbejdsmiljøet, for at mindske sygefraværet på din arbejdsplads.

Din produktionstab og omkostninger som du har i forbindelse med sygefravær kan husrigt tjenes ind ved at analysere hvor og hvorfor sygefraværet opstår. Finde de kilder som du som virksomhedsejer har mulighed for at have indflydelse på. Ikke blot mindsker du dine udgifter du skaber også en bedre trivsel for dine medarbejdere.

Skriv et svar