Begravelse og ateister – Bør ateister begraves i kristen kirkegård

Folkekirkerne bliver mindre og mindre brugt i denne tid, og der har aldrig været så mange, der ikke er medlem af folkekirken, samt antallet af ateister er stødt voksende. Disse ateister er utilfredse med kristendommens fremtrædne rolle i Danmark, når det kommer til begravelser og bisættelser.

Ifølge dem bør kirkegårde ikke være blandet sammen med religion. De kristne kirkegårde er nemlig vores lands officielle sted at blive begravet. De troede i landet er ikke underligt af en ganske anden mening og ser gerne at ikke-kristne forsat bliver begravet i kirkernes kirkegårde.

Muslimer har også et stadigt stigende problem med selvsamme kirkegårde og den ringe mulighed for at få en begravelse andet steds. De ønsker en begravelse på separate muslimske kirkegårde, da denne religion har det specielle over sig, at man ikke bruger samme jord til gentagende begravelser – hvilket i vore tid, især i storbyerne, hurtigt bliver et problem.

Der er ganske vist ved at komme både gravpladser til ateister og specielle gravsteder til muslimer. Det er dog stadigvæk i den absolutte startfase, og kun de færreste er så heldige at bo i den umiddelbare nærhed af et sådant sted. Så selvom vi skriver 2012 kan det stadigvæk være svært at få det ønskede begravelsessted til trods for at det snart er over 60 år siden, at vi formåede at komme til månen.

En kommentar

  • Dennis Karlberg

    august 15, 2012

    Jeg synes faktisk, at det er et stort problem – og ikke blot for ateister. Det er jo ligeså meget muslimer og de mange andre religioner.

    Løsningen er dog ikke lige til. Især ikke i det fremmedfjendske Danmark.

    Svar

Skriv et svar